Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Поради та секрети у стоп моушен анімації — використання рейсмаса (Surface Gage) і фіксація стоп

• Автор теми Автор теми Magshifter
  • Дата створення Дата створення
  • Відповідей Відповідей 0
  • Перегляди Перегляди 239

Magshifter

Administrator
Команда форуму
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
00.jpg

Привіт усім!
Чому ваша анімація не виглядає плавною? Чому під час анімації ляльки ви втрачаєте купу нервів і часу? Ви, як і я, просто не знали деяких маленьких секретів stop-motion аніматора!

Я дуже довго шукав у Google рішення багатьох проблем, пов’язаних із покращенням якості лялькової анімації. Деякі з них мені вдалося вирішити, і я вже почав застосовувати їх на практиці, а деякі рішення ще не були випробувані. У будь-якому разі, якщо у вас є велике бажання підвищити якість своєї анімації — цей матеріал буде для вас корисним.

🛠️ Рейсмас (Surface Gage)​

Отже, перше — рейсмас (Surface Gage). Цього інструмента наразі немає у моїй stop-motion майстерні, тому я використовую ріг і загострені наконечники.
Рейсмус застосовується під час анімації для фіксації положення елементів тіла ляльки у просторі та для швидкого відновлення цього положення після змін.
Це моє власне трактування технічного призначення рейсмуса, тому якщо існує більш точне або наукове пояснення — буду радий, якщо поділитеся.

❓ Для чого аніматори використовують рейсмус (Surface Gage)?​

Під час використання рейсмуса у stop-motion анімації з ляльками він утримує та позиціонує частини тіла персонажа. Це забезпечує стабільність і точність рухів під час зйомки, що є критично важливим для створення плавної та природної анімації.

📍 Фіксація позиції

Рейсмус можна використовувати для фіксації конкретного положення частин тіла ляльки, наприклад рук або ніг, щоб забезпечити послідовність рухів у кожному кадрі.

📐 Контроль кутів

Він допомагає контролювати кути нахилу та обертання різних частин тіла, що дозволяє створювати більш реалістичні й виразні жести та рухи.

🫨 Уникнення тремтіння

Рейсмус допомагає утримувати ляльку в потрібному положенні без тремтіння або мимовільних зсувів, що важливо для стабільності та контролю під час зйомки.

📏 Вирівнювання розмірів

За потреби рейсмус також може використовуватися для вирівнювання розмірів різних частин тіла ляльки відповідно до заданих пропорцій.

✅ Практична користь рейсмуса​

Використання рейсмуса у ляльковій stop-motion анімації допомагає аніматорам досягати більш професійного та якісного результату завдяки точному й контрольованому руху персонажа в кожному кадрі.

04.jpg

🦶 Фіксація стоп Stickybones​

Друге — фіксація стоп Stickybones. Це була величезна проблема для мене під час анімації Stickybones на металевій платформі. Я покладав великі надії на магніти, але вони мене підвели. Реалізувати мінімальні рухи було неможливо.

У результаті, після того як я витягнув магніти, я виявив отвори й, використовуючи металеві гвинти з пласким шліцом та викрутку, зафіксував стопи безпосередньо до столу. Проблему було вирішено, і тести показали, що цей метод працює.

🙌 На завершення​

Сподіваюся, це буде для вас корисним і заощадить ваш час!
Як подяку, ви можете переглянути мої соціальні мережі 🙂

З повагою,
Magshifter

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху