Останнє редагування:
Привіт усім!
Чому ваша анімація не виглядає плавною? Чому під час анімації ляльки ви втрачаєте купу нервів і часу? Ви, як і я, просто не знали деяких маленьких секретів stop-motion аніматора!
Я дуже довго шукав у Google рішення багатьох проблем, пов’язаних із покращенням якості лялькової анімації. Деякі з них мені вдалося вирішити, і я вже почав застосовувати їх на практиці, а деякі рішення ще не були випробувані. У будь-якому разі, якщо у вас є велике бажання підвищити якість своєї анімації — цей матеріал буде для вас корисним.
Рейсмас (Surface Gage)
Отже, перше — рейсмас (Surface Gage). Цього інструмента наразі немає у моїй stop-motion майстерні, тому я використовую ріг і загострені наконечники.Рейсмус застосовується під час анімації для фіксації положення елементів тіла ляльки у просторі та для швидкого відновлення цього положення після змін.
Це моє власне трактування технічного призначення рейсмуса, тому якщо існує більш точне або наукове пояснення — буду радий, якщо поділитеся.
Для чого аніматори використовують рейсмус (Surface Gage)?
Під час використання рейсмуса у stop-motion анімації з ляльками він утримує та позиціонує частини тіла персонажа. Це забезпечує стабільність і точність рухів під час зйомки, що є критично важливим для створення плавної та природної анімації.
Фіксація позиції
Рейсмус можна використовувати для фіксації конкретного положення частин тіла ляльки, наприклад рук або ніг, щоб забезпечити послідовність рухів у кожному кадрі.
Контроль кутів
Він допомагає контролювати кути нахилу та обертання різних частин тіла, що дозволяє створювати більш реалістичні й виразні жести та рухи.
Уникнення тремтіння
Рейсмус допомагає утримувати ляльку в потрібному положенні без тремтіння або мимовільних зсувів, що важливо для стабільності та контролю під час зйомки.
Вирівнювання розмірів
За потреби рейсмус також може використовуватися для вирівнювання розмірів різних частин тіла ляльки відповідно до заданих пропорцій.
Практична користь рейсмуса
Використання рейсмуса у ляльковій stop-motion анімації допомагає аніматорам досягати більш професійного та якісного результату завдяки точному й контрольованому руху персонажа в кожному кадрі.
Фіксація стоп Stickybones
Друге — фіксація стоп Stickybones. Це була величезна проблема для мене під час анімації Stickybones на металевій платформі. Я покладав великі надії на магніти, але вони мене підвели. Реалізувати мінімальні рухи було неможливо.У результаті, після того як я витягнув магніти, я виявив отвори й, використовуючи металеві гвинти з пласким шліцом та викрутку, зафіксував стопи безпосередньо до столу. Проблему було вирішено, і тести показали, що цей метод працює.
На завершення
Сподіваюся, це буде для вас корисним і заощадить ваш час!Як подяку, ви можете переглянути мої соціальні мережі
З повагою,
Magshifter