Останнє редагування:
Хочу розповісти вам про дуже корисний інструмент для відпрацювання навичок у лялковій стоп моушен анімації.
Stickybones - це шарнірна ергономічна високофункціональна лялька зроблена з високояскісного пластику, що виробляеться компанією Stickybones Inc. для художників та аніматорів. Перша версія Stickybones була запущена через кампанію на Kickstarter у 2015 році. Офіційний реліз для продажу відбувся приблизно в 2017 році, коли компанія почала відправляти фігурки підтримувачам кампанії та новим клієнтам. Перші версії мали унікальний синій колір, та з годом з'явилися багатокольорова лінійка цієї продукції.
Лялка розроблена з урахуванням анатомії людини, вона має добре продумані суглоби, легкість позиціонування та стабільність, що робить її зручною для аніматорів і художників. Інтегровані магніти дозволяють швидко відпрацьовувати пози і фіксувати фігуру на сталевій підставці, що йде у комплекті. Система магнітів також дозволяє робити перші кроки у стоп моушен анімації, але для більш якіснішого результату від магнітів необхідно відмовитись і фіксувати ляльку класичним гвинтовим способом через спеціальні отвори на стопах та на анімаційному столі.
Ціна на одну фігуру для України достатньо висока і становить приблизно $90 за ляльку і $40 за доставку з США, що в купі створює доволі високу суму у розмірі $130. Якщо ви вирішили професійно займатися стоп моушен анімацією, то така висока ціна вартує того, щоб отримати у розпорядження цей шикарний інструмент. Тримайте 12% знижку, що дозволить вам зекономити трохи грошей - MAGFAN
Для практичних занятть та тестів Stickybones використовують у багатьох англомовних школах стоп моушен анімації серед яких я можу виділити Воркшопи Тіма Алена та Stoopid Buddy Stoodios. Ви можете побачити багато прикладів анімаційних робіт з використання ляльки у Instagram фан групі чи у ком'юніті на Facebook.
Особисто я, час від часу відпрацьовую навчики стоп моушен анімації з цією лялькою і роблю це кожного разу з величезним задоволенням. Приклад моєї роботи ви можете побачити в шапці цієї статті.
Буду вдячний за ваш досвід і за вашу точку зору на цей крутий продукт!
Дякую за увагу, і тихого вам неба!